zaterdag 11 maart 2017

Nieuw item: de Bedrader, voor het inzetten en bedraden van de naald.

Het komt natuurlijk voor dat ik wel een artikel zie, maar pas bedenk dat het voor Het Singer Winkeltje heel handig zou zijn als iemand ernaar vraagt.

Zo ging het bij deze multifunctionele draaddoorhaler oftewel de Bedrader.Dit vernuftige apparaatje heeft twee modelijkheden.

Aan de ene kant zit een uitsparing waar precies de naald in past, zodat je de platte kant links hebt. Precies waar hij moet zitten voor de Featherweight of je houdt bij moderne machines de Bedrader iets anders vast, met de platte kant naar achteren.
Zo kan je de naald makkelijk in de machine steken.De naald past maar op één manier in het gleufje.Nu hoef je niet de naald vast te houden, maar de Bedrader. De kans dat je halverwege toch de naald omdraait en de naald verkeerd komt te zitten is nu heel klein.
De tweede toepassing zit aan de andere kant. Daar zit een dunne spleet en een haakje. Het haakje moet naar boven wijzen.


Laat de draad door de spleet lopen, van achter naar voren.
Beweeg de Bedrader langs de naald, van boven naar beneden en druk voorzichtig de schuif van de Bedrader tegen de naald. Bij het oog van de naald zal een klein metalen pennetje door het oog heen gaan steken, dat tegelijk de draad door het oog duwt.

Hieronder zie je dat gebeuren.De draad zit met een lus door de naald heen. Natuurlijk kan je nu aan de lus trekken en dan zit de draad ook goed, maar aan de Bedrader zit ook een haakje om de lus te pakken.
Even hengelen en je trekt zo de draad door de naald. Is vooral handig bij moderne machines die van voor naar achteren bedraad worden.Inderdaad een handig apparaatje en klein genoeg voor ieder naaidoosje.De bedrader kost €5 en met verzendkosten erbij €6.