dinsdag 26 juli 2016

Paleis het Loo.

We zijn al weer thuis! Van Duitsland naar huis gereden en om er nog een lekker dagje van te maken zijn we onderweg iets gaan doen. Ik had de museumjaarkaarten natuurlijk mee, voor je-weet-maar-nooit.

We lunchten bij een wegrestaurant en reden daarna binnendoor naar Paleis het Loo. Speciaal die route  om langs de bungalow te rijden waar mijn moeder en stiefvader vaak vakantie hielden.
Deze bungalow was gebouwd en eigendom van de personeelsvereniging van de woningbouwvereniging waar mijn stiefvader gewerkt had en de leden kunnen dat huren. Alle huizen daar omheen zijn echte grote villa's, heel luxe. Dit huis was van binnen hoog, grote huiskamer, kleinere slaapkamers en een heerlijk overdekt terras. 
Sinds we daar met regen ook buiten konden zitten, laten wij hier met regenachtig weer hier thuis ook het zonnescherm uitstaan, zodat we buiten droog kunnen zitten. En op die manier geen overkapping nodig hebben, die in de andere seizoenen alleen de huiskamer donkerder zou maken.

De kinderen herinnerden zich het vakantiehuis van opa en oma nog goed!

Ik was ooit eerder in Paleis het Loo geweest, maar herinner me alleen de tuinen.

De stallen met nu nog twee paarden.

Het ziet er allemaal erg mooi uit, stijlvol, goed onderhouden.
Met mooie doorkijkjes.
Een hele afdeling met rijtuigen en auto's.
Dit was het mobiele schildersatelier van koningin Wilhelmina. 
Met potkachel en je kon er een kopje thee zetten. Prima idee voor een quilthuisje...

Hieronder de auto van koningin Beatrix. Net zo'n blauwe Ford als wij hebben. Maar dan een ander modelletje..
Na de stallen loop je naar het paleis. Het is mogelijk om met een busje te gaan als dit te ver lopen is.

Zo'n iPhone maakt toch heel behoorlijke foto's!De kleur van deze deur vind ik zo mooi!
Tentoonstelling van echte prinsessenjurkjes. Met foto's erbij en briefjes van de prinsesjes, die vooral genoten van lekker spelen en buiten zijn.De badkamer van Koningin Wilhelmina.

Wij hebben bij de trap ook een lijst met groeistreepjes van de kinderen. Juliana is het laatst gemeten op 10 mei 1925.

Doorgang naar de tuinen. Het was inmiddels al over vieren en om 17 uur gaat het Paleis dicht, dus snel knip-knip wat foto's gemaakt.


Keurige tuin hoor! Dit is de Franse tuin. De Engelse tuin ligt daarachter en is meer een wandelpark. Daar komen we de volgende keer voor terug!Bij het naar buiten lopen zag ik dat er ook een tentoonstelling was over het aardewerk. Maar we hadden geen gelegenheid meer om die te bezoeken.
Kortom, Paleis het Loo is echt mooi en je kan er een hele dag doorbrengen!