vrijdag 6 juni 2014

Quilten is net schaken...

Ik kan niet schaken. Ik weet de grondbeginselen: hoe de stukken staan, hoe het paard springt, etc. Maar een paar zetten vooruit zien en tegelijkertijd mijn tegenstander in de gaten houden, dat lukt mij niet.
Single Wedding Star

En dat zelfde gevoel heb ik met patchwork. Ben ik apetrots op dit block, puntjes zitten zo netjes mogelijk, goed gelet op de richting van het motief van het roze stofje in de hoekdelen... Zie ik dat het patroon in het roze om het middenblokje toch verkeerd is. Helemaal niet aan gedacht. Nou ja, volgende keer beter!

Butterfly at the Crossroads was ook een uitdaging. Op de een of andere manier waren de 4HST toch wat aan de krappe kant. Dus heb ik alle naden zo gestikt dat die stukjes een klein naadje kregen en de grotere vlakken een 1/4'' naad. Lukte wonderwel!
Aan de achterkant zie je dat goed en ook de parallelle stiklijnen om steeds iets op te schuiven, zodat de puntjes naar mijn zin waren.

Het nadeel van het boek Farmer's Wife Sampler Quilts is dat de blokken op alfabetische volgorde staan en niet op moeilijkheidsgraad. 

Nu knip ik wel een malletje uit om goed met de liniaal erbij te kijken welke maat ik moet knippen. Want in cm is 6 verdeeld over 5 blokjes wel te doen, maar hoeveel is 1,2 inch? De snijliniaal geeft streepjes om de 0,25 inch. 

Maar met een beetje rommelen lukt het toch wel. De foto's geven de kleuren niet helemaal goed weer!