Het stekkertje dat de machine in gaat heeft ronde contactjes ipv streepjes, maar dat zegt niet altijd alles. Het komt ook wel voor dat dat ooit omgewisseld is, maar wel moet het natuurlijk passen op de ontvangende stekker in de machine.
Behalve de motor en het voetpedaal moet ook het lampje geschikt zijn voor 110V. De machine kwam binnen met een 230V lampje.
Als je 110V stroom door een 230V lampje laat gaan, brandt het als een heel klein peertje.
Gelukkig heb ik de 110V lampjes boven liggen en het is echt een groot verschil.
Al blijft het armatuurtje en de plaatsing van de lamp bij een Featherweight wel zo dat je bij avondlicht nog wel een extra lamp erbij mag zetten. Of het moet aan mijn ogen liggen, maar ik heb graag veel licht op mijn werk.
Ben nu bezig met Flying Geese voor de Moda Mandjesquilt. Beetje rustig aan vandaag, vanwege de drukke dag van gisteren.
Ik gaf een Singer Featherweight Onderhoudsworkshop bij Quiltshop Leur in Etten-Leur. We gingen heel vroeg op pad, reden zonder problemen naar het mooie straatje waar de winkel is. En wat voor een winkel! Wat een ruimte en wat een collectie!
Er kwamen 8 dames met hun machientje om te leren die schoon te maken en te onderhouden.
Het was heel gezellig en een ontmoeting met vrouwen die nieuw waren of die ik van de mail kende, van Facebook of van hier thuis bij de aanschaf van een machine.
Er valt genoeg te bespreken als je liefhebbers van lapjes bij elkaar zet!
Ook zo leuk om te horen hoe mensen aan hun machientje zijn gekomen!
Nog van hun moeder geweest...
Stond ergens op zolder...
Van een oude dame overgenomen met alle mogelijke spulletjes erbij...
Van Marktplaats...
Van een kringloopwinkel...
Uit Het Singer Winkeltje ;)
Er was maar één naaimachine met een condensator in het voetpedaal en één met een condensator onder de machine. Daar konden de dames met wat hulp zelf iets aan doen En het lukte ook een deelneemster om de bedrading van de lamp te vervangen bij de machine met gesmolten draad.
Na de heerlijke lunch ging iedereen aan de slag met het projectje om gelijk de machine te testen. Dat was nog niet helemaal af toen de tijd voorbij was, maar kan makkelijk thuis afgerond worden.
Alle Featherweights deden het weer soepel en er is vertrouwen bij de deelnemers dat ze de machine zelf kunnen onderhouden en wat ze moeten doen bij voorkomende probleempjes. Dat is precies het doel van de workshops!
Dat het een succes was bleek ook uit de vraag naar een vervolgworkshop en een nieuwe boeking voor 15 oktober 2016 in Etten-Leur. Leuk, leuk, leuk!!