zaterdag 1 mei 2021

Nu in Het Singer Winkeltje! De update van 1 mei!

In verband met Corona worden naaimachientjes voorlopig alleen maar verzonden. Natuurlijk kan je rekenen op ondersteuning via mail of messenger!

Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor de laatste updates!


Singer naaimachines! Update van 1 mei 2021.

Wil je op de lijst en een seintje krijgen als er  weer nieuwe machientjes klaar zijn, mail dan naar hetsingerwinkeltje@gmail.com.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines, mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


************************************************************************************
EJ212228 Singer 221 van 4 september 1953


Weer een keer een machientje van 1953! 


Met de gestreepte faceplaat en het moderne motief op het blad.


Wat kleine gebruikssporen op het blad.

De accessoires zitten in een doosje, want dit model koffer heeft geen losse bak meer, maar een houder voor het voetpedaal in het deksel.


 
Bij alle machientjes die ik verkoop komt de open teen 1/4 inch voet mee, voor patchwork.

Met een Nederlands boekje.


De originele Singer schroevendraaierset en olieflesje. Er zit ook nog vet voor de motor in de tube!Natuurlijk is de bedrading vernieuwd, ook naar de lamp toe. Dat is bijna altijd nodig na zoveel jaren!


En een nette zwarte eurostekker. Deze machientjes zijn nooit geaard, dus dit is een goede stekker waarmee je in alle stopcontacten kunt.


Zo zit het voetpedaal in de houder geschoven. Ik zou zelf altijd een tasje naast de machine zetten om het electradraad in te doen. Zodat het niet tegen de lak van de naaimachine aankomt als je de machine ergens mee naartoe neemt.


Een compleet gereviseerde Singer van 1953. Fijne machine om mee te werken, stil en pittig.

Prijs: €495.************************************
EH380274 Singer 221 van 22 juli 1952Dit is een bijzondere Featherweight! Want machientjes van 1952 hebben van oorsprong een gestreepte faceplaat. En deze kwam met een scrollfaceplate.  Ooit omgeruild of door de winkel zo geleverd. Mocht je een machine willen van 1952  en deze plaat erg mooi vinden, dan is dit een unieke kans!

Bovendien is het een hele mooie Featherweight!


De lak is goed bewaard gebleven en de goudkleurige motieven zien er perfect uit.Natuurlijk is de bedrading van de machine vervangen, ook van de lamp.
Nieuwe rubbers.
Wat deze Featherweight nog meer bijzonder maakt, zijn de accessoires die meekomen met de machine. 
Ik wil deze set graag compleet houden.

Het oude oliekannetje...


Een plooiapparaat.

De 1/4 inch voet voor het patchwork.Een Nederlands boekje!


Met twee extra handleidingen.


En heel bijzonder: een zigzagapparaatje en een setje voor stopwerk!
De originele Singer borduurring, het vintage Postzegelplaatje om de transporteur af te dekken en het stopvoetje. Hiermee kun je borduren met de naaimachine! Dat is echt heel leuk om te doen.
Alle accessoires passen in de losse bak.


En het oliekannetje past onderin de bak, in het houdertje.


Een complete machine met veel extra's. Voor de liefhebber!

Prijs met alle accessoires: €575.


************************************
AH122690 Singer 221 van 26 juni 1947

Een veel gebruikte Featherweight, soepel en snel, maar ze kan ook langzaam naaien. Echt een  geweldige machine!
 


Wat vroeger wel gebeurde bij naaimachinewinkels: de machine werd even gepolijst. En was daarna weer als nieuw.. Alleen sleten de gouden motieven daar ook een beetje door...Hier op de rand heb ik iets bij moeten werken.Het kleine lichtknopje. Later verhuisde de schakelaar naar de lamparmatuur, dat is veel makkelijker te maken. Maar alle Featherweights hebben een plekje in het blad waar dit knopje paste.


De bedrading naar het voetpedaal en naar de omvormer is vernieuwd.


De omvormer is nieuw. Je zou het kunnen zien als een verlengsnoer. Je merkt er helemaal niets van. Alleen moet je het wel meenemen als je de machine meeneemt op vakantie of naar een bee of workshop.

De machien is opnieuw bedraad en heeft nieuwe rubbers gekregen, ook onder het voetpedaal. Het voetpedaal is origineel van Singer en speciaal voor 110V machientjes.


Het Nederlandse boekje is te downloaden, hierboven, onder het kopje Handleidingen.
Verder komen deze accessoires mee: Schroevendraaierset (origineel), 1/4 inch voet, ritssluitingvoet, plooiapparaat, rolzoomvoetje, biaisbandvoetje en verstelbare zoomvoet.
De schoevendraaierset hoort zo in de bak te zitten:


Ook de omvormer past in de koffer.Een Featherweight die gemaakt is in Canada. Met een omvormer geschikt voor 230V en een heerlijke snelle en stille machine. 

Prijs: €475


***********************************

EG073787 Singer 221 van 9 oktober 1950

Een  mooie en soepele Featherweight. Met de scrollfaceplaat en het kleine lichtknopje. Dit machientje is, zoals dat heet, "charmant gebruikt". Wel wat gebruikssporen, maar dat is te verwachten van een naaimachine die zo fijn werkt, die blijft niet als nieuw, die wordt met plezier uit de koffer gehaald!De koffer is stevig en sluit goed. Er zit een sleuteltje bij, maar dat is eigenlijk niet nodig.
De electra is vervangen, de bedrading naar de machine  toe en naar het voetpedaal.


De stekker voor in het stopcontact is een platte zwarte eurostekker. Zo is de machine met ieder stopcontact te gebruiken. 

De accessoires die meekomen:

Natuurlijke met de moderne 1/4 inch voet voor het patchwork.Een Engelse handleiding. De plaatjes zijn al heel handig en de Nederlandse versie is hierboven onder het kopje Handleidingen te downloaden.De originele schroevendraaierset met een kwastje en natuurlijk een flesje met olie.


Bij deze machine komt de draadgeleider mee. Daarmee wikkelt het garen naar boven toe af. Dat maakt het spoelen iets makkelijker en geeft geen getik van het klosje.Alles past keurig in de zwarte losse bak die bovenin de de koffer gaat.
Een mooie soepele en stille Featherweight!

Prijs: €495******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.