dinsdag 23 februari 2021

Nu in Het Singer Winkeltje! De update van februari!

In verband met Corona worden naaimachientjes voorlopig alleen maar verzonden. Natuurlijk kan je rekenen op ondersteuning via mail of messenger!

Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor de laatste updates!


Singer naaimachines! Update van 23 februari 2021.

Wil je op de lijst en een seintje krijgen als er  weer nieuwe machientjes klaar zijn, mail dan naar hetsingerwinkeltje@gmail.com.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


************************************************************************************
 EF915834 Singer 221 van 19 juli 1950 (gereserveerd voor H)


Een Singertje van 1950 met de scrollfaceplaat die een jaar daarna definitief vervangen werd door de gesteepte plaat.De scrollfaceplaat hoort echt bij het motief op het blad. Sierlijke krullen.
Alles glanst je tegemoet! 
Het opklapbare blad van deze Featherweight heeft wel wat craquelé, kleine barstjes in de toplaag. Vooral zichtbaar bij een bepaalde lichtinval.De goudkleurige motieven zijn heel netjes, er is weinig met de machine genaaid. Dat was aan het binnenwerk ook te zien, heel netjes.

Ik heb een zwak voor het kleine lichtknopje....

De naaimachine heeft een nieuwe riem gekregen. De motor is voor 220V en werkt uitstekend. Ik heb er een avond mee genaaid en was erg tevreden. Heerlijk om je alleen op je lapjes te hoeven concentreren. De Featherweight kan alleen voor en achteruit naaien. Achteruit is natuurlijk om even een paar steekjes aan of af te hechten.
De steeklengte kan je regelen met hetzelfde pookje waarmee je kiest welke kant je opnaait. Zo simpel en perfect.

De bedrading van het voetpedaal is vernieuwd.

Dit is het originele Singer voetpedaal. Dat geribbelde kopje is een steuntje, dat gladde knopje is het gaspedaal. Het werkt goed als je er even aan gewend bent. Mocht je liever een modern voetpedaal willen, dan kan dat ook.


De zwarte eurostekker zorgt ervoor dat je in ieder model stopcontact terecht kunt.

Het spoelhuisje is origineel. Er komen 5 spoeltjes mee met de machine.


De koffer is van het oude model met stalen slotjes. De mooi gepoetste koffer sluit goed, het handvat is stevig.


Een kleine deuk laat zien dat deze koffer een verleden heeft en zijn taak goed heeft gedaan! Stofvrij en veilig je machientje opbergen en meenemen als je op vakantie gaat of naar een bee of workshop. Straks kan dat allemaal weer!De binnenkant van de koffer en de losse bak is bekleed met een gebloemde zwarte stof. Ook al zie je er meestal niets van, ik vind het erg mooi. Het is nog steeds een raadsel waarom er zoveel verschillende zwarte bekledingstoffen zijn. Zo passen alle spulletjes in de bak.En zo hoort het te liggen (zie foto hieronder). Boekje onder, voetpedaal erboven op met het snoer naar rechts. Alle accessoires in het linker vak. Spoeltjes op de nippeltjes. 

Je kunt een klein klosje garen gewoon op je machientje laten zitten, daarvoor zit er een gaatje in de losse bak. Maar de klossen van tegenwoordig zijn langer, vaak te lang. Je kan dan het klosje wel naast het voetpedaal leggen. Hoef je niet de machine weer opnieuw in te rijgen als je verder wilt gaan met naaien.


Alle bijgeleverde accessoires bij elkaar.
Het moderne 1/4 inch voetje. Ideaal voor patchwork.
Verstelbare zoomvoet en biaisband stikker.


Nieuw onderhoudssetje: schroevendraaiers, kwastje en olie.De kantjes-en-bandjes-stikvoet, rimpelvoetje en rolzoomvoetje.Nederlandse handleiding.


Een stille soepele machine, wel craquelé op het opklapbare blad, weinig gebruikssporen, zeer nette motieven.  
Een mooie complete set. 


Prijs: €495*******************************************************************************

******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.