woensdag 2 februari 2022

Nu in Het Singer Winkeltje! De update van 30 januari 2022.

8 mei 2022.

Het Singer Winkeltje is voorlopig gesloten!!

Een pittige operatie en het herstel daarna maken het tot begin juli 2022 niet mogelijk om artikelen te pakken, in te pakken en/of te versturen. Ook afhalen is daardoor niet mogelijk.

Ik zal het t.z.t. bekend maken als ik weer bestellingen kan verzenden en reparaties van Singer Featherweights kan uitvoeren. 

Zwaardere naaimachines kan ik niet meer reviseren. 
Gelukkig zijn de Featherweights licht en mag ik die later wel weer tillen!

Tot over twee maanden! 

Groetjes, Francis.

Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor de laatste updates!


Singer naaimachines! Update van 30 januari 2022.

Wil je op de lijst en een seintje krijgen als er  weer nieuwe machientjes klaar zijn, mail dan naar hetsingerwinkeltje@gmail.com.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.

Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines, mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. 

Machientjes kunnen worden verzonden of worden opgehaald. Workshops geef ik door heel Nederland, dus volg na je aankoop een keer een workshop voor het onderhoud. Natuurlijk kan je rekenen op ondersteuning via mail of messenger!

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


*********************************************************************************
EH630871 Singer 221 van 8 oktober 1952.

Gereserveerd voor M.A.

Deze Featherweight is een van de eerste die een modern uiterlijk en een moderne koffer kreeg! Met de gestreepte faceplaat en het strakkere goudkleurige motief op het blad, het zwarte randje bij de goudkleurige Singer badge, de koffer met een houder voor het voetpedaal, allemaal voor die tijd nieuwe eigenschappen. Terwijl de machine eigenlijk verder niet veranderd was. Nog dezelfde perfecte techniek.

Deze Featherweight is opnieuw bedraad, ook de lamp en de condensator is verwijderd. Er is een nieuwe riem geplaatst.

Er zijn wel wat gebruikssporen, want de mouwen die tijdens het naaien over het blad glijden, geven na verloop van tijd wat sporen op de lak. Maar verder is deze machine keurig gebruikt!

Bij de machine horen het spiraalveertje om de spoelpin, dat goed werkt tegen het tikken van het klosje, een originele schroevendraaierset met kwasje, een nieuw flesje met olie, een afstandshouder die op het blad geschroefd kan worden (zie foto), een verstelbare zoomvoet, plooivoet, smockvoetje, kantjes en bandjes stikker, biaisbandvoet, rolzoomvoet, een nieuwe 1/4 inch patchworkvoet en heel bijzonder: het originele postzegelplaatje en de originele Singer stopvoet!

Een Nederlandse handleiding en een doosje op alle voetjes op te bergen komen ook mee.

De koffer sluit goed en heel stevig. Een oud olieflesje zit in de houder (zie foto).

Kortom, een perfecte set met diverse oude voetjes, waarbij het postzegelplaatje en het stopvoetje vooral handig zijn als je ook eens wilt borduren of een poppenquiltje wilt doorquilten.

Prijs: €525.Prijs: €525. Gereserveerd!
***************************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.