zondag 15 december 2019

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 15 december.


Lieve Singer-liefhebbers! 

Het Singer Winkeltje heeft vakantie. Om tijd voor het gezin te hebben, zelf ook weer achter de naaimachine te zitten, de administratie af te ronden en nieuwe machientjes te reviseren! 

Machientjes reserveren kan, mailen om een bestelling te plaatsen kan ook, maar de afhandeling vindt pas na 5 januari 2020 plaats.

Ik wens jullie hele fijne dagen en een gelukkig en gezond 2020!

Groetjes, Francis.

Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor de laatste updates!


Singer naaimachines!  Update van 15 december  2019. 

Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


*********************************************************
EL541169 Singer 221 van 13 juni 1956 (Gereserveerd)Dit is weer eens een modernere Featherweight! 


Met een gestreepte faceplaat.


En de motieven op het blad ook veel strakker.


Zelfs het kleine motief midden om het werkblad.


De streepjes op de steekplaat helpen je om recht te naaien, maar daar zijn ook heel veel handige hulpmiddelen voor, zoals het 1/4 inch voetje dat ik er altijd bijlever. Maar er zijn ook naadgeleiders te koop in Het Singer Winkeltje.


De goudkleurige badge heeft een keurig zwart sierrandje gekregen en er staat een extra plaatje bij met "221K". Dat betekent dat het een Singer 221 is en dat de machine gemaakt is in Kilbowie, maar dat zijn alle machientjes waarvan het serienummer begint met een E, dus dat is geen verrassing. Wel handig dat je dat nu kunt weten zonder de machine om te keren, want het serienummer staat aan de onderkant van de machine.
Deze Featherweight is heel mooi, waarschijnlijk is ze niet veel gebruikt.


De gaatjes bij het kleine motief zijn niet om olie in te druppelen of vet in te smeren, maar om bijvoorbeeld een naadgeleider in vast te schroeven. 


Natuurlijk heb ik de bovendraadsteeklengteregelaar uit elkaar gehaald en in een sopje groene zeep schoongemaakt. Niet de zwarte delen natuurlijk, want verf en lak kan niet tegen zeep....


De koffer is stevig en sluit goed. Er zit een sleuteltje bij, dat gebruik je misschien nooit, maar het zit met een koordje vast, zodat je de machine op slot kan doen als je wilt, zonder het sleuteltje kwijt te raken!


De bedrading naar het voetpedaal en naar de stekker voor in het stopcontact is vervangen. Er zit een nieuwe zwarte platte stekker aan de machine.


De accessoires die meekomen zijn een complete set.


De schroevendraaierset is "vintage original", zoals ze dat noemen in reclames.


Spoeltjes.


Het boekje, de Nederlandse versie kan je downloaden, hier bovenaan de pagina onder het kopje Handleidingen.


Het rimpelvoetje, rolzoomvoetje, kantjes en bandjes stikker en biaisbandvoetje.


De grote plooivoet en de verstelbare zoomer.


Het doosje is wel wat gehavend, maar nog funtioneel.


Het doosjes past in het rode bakje boven in de koffer. De spoeltjes hebben een eigen plekje in het gootje.


En het voetpedaal past in de houder aan de deksel.

Een mooie Featherweight, compleet en perfect!

Prijs: €475 (Gereserveerd DM)
*********************************************************EF563198 Singer 221 van 7 november 1949 (gereserveerd)
Weer een fijne en soepele Featherweight!


Met scrollfaceplaat.


De lak van het blad van de machine heeft een beetje cracqele. Dat zie je als het licht er op een beplaade manier in schijnt.


De goudkleurige motieven zijn heel mooi gebleven, er is dus niet heel veel met de machine genaaid.De steeklengteregelaar is van staal en het lichtknopje zit beneden op het blad.


Ik vind het een leuk pittig knopje!


Natuurlijk is de machine opnieuw bedraad.


En zijn bij de stekker ook de rubbers vervangen en het voetpedaal is gecontroleerd op condensatoren. De bedrading is geisoleerd.


Over de stekker moet ik wel iets vertellen. Er is in het vroegere leven van de machine niet zo zachtzinnig met de stekker omgegaan. Niet iedereen weet hoe de stekker open moet, dat is dus hier een keer met wat geweld gepaard gegaan. Maar het ontbrekende stukje bakeliet heb ik met polyester plamuur aangevuld en op kleur gebracht.


De stekkers met de platte uitgangen zijn meestal voor Schotse machientjes en de stekker die de machine ingaat zijn niet makkelijk te verkrijgen. Ik ben blij dat dit nu zo netjes gerepareerd is! Wel zal ik een notitie maken op de factuur, zodat het bekend is voor de garantie. Maar het is nu een zeer veilige stekker!

De accessoires zijn weer een complete set.
Ik denk dat je dit voetje het meest zal willen gebruiken! Keurig een 1/4 inch naad naaien is toch wel heel fijn als je met patchwork bezig bent.


In het boekje staan alle handelingen voor het onderhoud ook met plaatjes weergegven. De Nederlandse versie kan je downloaden, die staat hierboven onder het kopje Handleidingen. De Duitse versie heb ik ook als pdf.De Watteerder voor het stikken van parallelle lijnen en het doorstikken van de quilt.Deze Featherweight is heel stil en soepel. De koffer sluit perfect. De stekker is hersteld en het blad heeft craquelé,  de machine heeft verder weinig gebruikssporen en naait geweldig fijn!

Prijs:  €395 (gereserveerd EM)*********************************************************
EG349237 Singer 221 van 15 februari 1951.
Een behoorlijk gebruikte Featherweight! 
Met een mooie schrollfaceplaat.

De machine heeft vele uren en vele jaren dienstgedaan. De blanke lak is hier en daar versleten. De goudkleurige motieven zijn door de armen van de vorige eigenaresse soms verdwenen. En de zwarte lak ontbrak ook op bepaalde plaatsen. De randjes zijn door mij met een kwastje bijgewerkt met nieuwe zwarte lak, zo ziet het er verzorgder uit, maar de goudkleurige motieven kan ik niet erbij maken.
En dat wil ik ook niet, want dit hoort bij de geschiedenis van de machine. Hier is mee gewerkt!
Minder blij ben ik met de putjes aan de achterkant van het blad. Deze putjes geven aan dat er niet heel zachtzinnig met de machine is omgegaan.Waarschijnlijk is het voetpedaal niet keurig in de losse bak bovenin de koffer bewaard geweest, maar met opgerold snoer gewoon bij de machine gestopt, niet eens in een tasje.....Maar, deze Featherweight is heerlijk soepel en stil. Veel gebruikt, dus iemand anders vond het ook al een fijne machine, maar wist niet hoe je schade kon voorkomen. Of dacht er niet eens bij na, dat na jaren dit Singertje nog gewoon zou naaien.
De steeklengteregelaar is van staal. Dat kan je zo goed oppoetsen en blijft ook heel mooi.Natuurlijk is het snoer naar het voetpedaal en stopcontact opnieuw bedraad met een platte Eurostekker zodat je in ieder stopcontact kan en rubbertjes om het er netjes uit te laten zien.Het voetpedaal is gecontroleerd zodat er geen condensator meer in zit en de bedrading is geisoleerd.
De lamp werkt prima en is ook geschikt voor de moderne LED lampjes.De koffer laat ook zien dat er gereisd is met met deze Featherweight. Met een poetsbeurt ziet de koffer er weer heel netjes uit en alle slotjes sluiten perfect. Een degelijke en stevige koffer dus!
De accessoires zijn aangevuld tot deze set. Helaas geen Engels boekje, maar de Nederlandse versie kan je downloaden, die staat hier bovenaan onder het kopje Handleidingen.


Een nieuw schroevendraaiersetje en olieflesje.


Vijf spoeltjes, met nog eentje in het spoelhuis.


De spoeltjes voor de Singer Featherweight passen alleen in de Singer 221, 222 en de 301.De 1/4 inch met open teen patchwork voet. Die zal je veel gebruiken!


Een biaisbandvoet.


Een ritssluitingvoetje.


Een rolzoomvoetje.


Een verstelbare Zoomer, voor rokken en gordijnen te zomen.


Samenvattend: dit is een machientje met wel wat sporen van het verleden, maar prima in orde, heel soepel en stil. Echt heel geschikt voor als je je machientje veel mee wilt nemen, letterlijkg en figuurlijk kilometers wilt maken en dan niet bang wil zijn voor een krasje of een butsje. Want die zijn er al! 

Prijs: €395

*********************************************************
EH140446 Singer 221 van 29 februari 1952. (gereserveerd)


Deze Singer is dus precies 12 jaar ouder dan ik ben!

En het is een heel mooi exemplaar. De lak glanst, de goudkleurige motieven zijn perfect.

De gestreepte faceplaat is een kenmerk van machientjes van na 1951, net als het zwarte randje om de badge.Dit Singertje is voorzien van nieuwe rubbers onder de machine en ook de rubbers onder het voetpedaal zijn vervangen.


De bedrading naar de lamp is vernieuwd en de condensator onder de machine is verwijderd.
Het voetpedaal is opnieuw bedraad en heeft een zwarte platte Eurostekker gekregen.

De koffer is perfect en heeft een sleuteltje, maar die gebruik je waarschijnlijk niet. Het touwtje is lang genoeg om de sluitingen op slot te doen (mocht je dat willen) en toch de sleutel niet te verliezen.


De bak bovenin de koffer heeft plaats voor het voetpedaal en alle accessoires.


Het originele boekje zit erbij. Download de Nederlandse versie van deze website, hij staat onder het kopje Handleidingen hierboven.
Verder de originele Singer schroevendraaierset, olie en het originele tubetje vet (nog bijna vol!) voor het onderhoud.De 1/4 inch voet is nieuw, die voeg ik altijd toe omdat de meeste dames aan patchwork doen met hun machientje. En dan is deze voet onmisbaar!


Dan de verstelbare zoomvoet, een rimpelvoetje, een biaisbandvoetje, een ritssluitingvoetje, een kantjes en bandjes stikker en een rolzoomvoetje. Deze Singer Featherweight is erg mooi en compleet en naait voortreffelijk!Prijs: €475 (Gereserveerd SK)
*********************************************************
Singer kindernaaimachine.


Deze kindernaaimachine werkt op een grote batterij en als je het lichtknopje aandoet begint er een blauw lampje te branden.Druk je op het voetpedaal, dan gaat de machine naaien! Ik heb het even geprobeerd en alles werkt, maar zie dit vooral als een leuke decoratie. Geen garantie!

Prijs: €10.
*******************************************************************************


******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.

12 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis!
  Ik ben ook op zoek naar een Singer-met-geschiedenis....
  Heb je er nog in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag komt er een update, misschien zit er iets voor je bij! Eerst even foto's maken!

   Verwijderen
 6. de afgelopen weken ben ik met veel plezier bezig op mijn singertje! een ragtimequilt voor mijn kleindochter aan het maken.hij loopt als een trein!ik heb er zo veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een liefde toon je voor die mooie, oude singertjes! Chapeau!
  Zwaai van Mar

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wil ook heel graag zo'n singer kunt u mij berichten als 1 van de gereserveerde opties niet doorgaat bedankt alvast

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Liggen alle prijzen rond de € 450,-?
  Een machentje uit je geboorte jaar is dan wel zo leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Tilly, ik koop zo mooi mogelijk in, dus dan zijn ze al iets duurder. Maar regelmatig heb ik ze van €425 of €400. Iets meer gebruikssporen, maar naaien net zo goed en dezelfde accessoires en goede service.

   Verwijderen
 10. Francis
  Dank je wel voor het prima verzorgen van mijn bestelling. Alles is in goede orde ontvangen .gr Monique Boom

  BeantwoordenVerwijderen