zondag 27 september 2020

Nu in Het Singer Winkeltje! De laatste update van september!

In verband met Corona worden naaimachientjes voorlopig alleen maar verzonden. Natuurlijk kan je rekenen op ondersteuning via mail of messenger!

Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor de laatste updates!


Singer naaimachines! Update van 4 september  2020.

Wil je op de lijst en een seintje krijgen als er  weer nieuwe machientjes klaar zijn, mail dan naar hetsingerwinkeltje@gmail.com.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


************************************************************************************

EK210548 Singer 221 van 14 februari 1955


Dit is Betty! Betty stond hier al een tijd keurig te wachten in de kast, netjes in haar koffertje. Een perfecte koffer van het grotere model, echt van midden jaren 50.

Bij dit model koffer hoort het voetpedaal in een klem geschoven te worden die aan het deksel vastzit.


Dit is een Featherweight van 1955. Ik hoor wel eens dames zeggen dat ze een machientje van hun eigen bouwjaar willen, maar het liefst een scrollfaceplaat. Machientjes van 1951 en later hebben een gestreepte faceplaat en kregen uiteindelijk ook een strak motief op het blad. Singer vond dat moderner!


De verschillende platen zijn uitwisselbaar, dus er werd wel eens wat onderling geruild.


Betty heeft mooie motieven, er is weinig slijtage te zien.


Toch heeft ze wel wat probleempjes met de lak. Dat zie je vooral bij een bepaalde lichtinval.Het is belangrijk de lak te blijven onderhouden met naaimachine olie, alsof het bodylotion is.
De bij deze Featherweight meegeleverde accessoires:


Verstelbare zoomvoet en rimpelapparaat.


5 Spoeltjes.


De 1/4 inch voet voor perfect patchwork.


Onderhoudssetje met nieuw schroevendraaiers.


Het Engelse boekje. De Nederlandse versie kan je vinden en downloaden onder het kopje Handleidingen hierboven.


Een biaisbandvoet en rolzoomvoet.


Betty is net 65 geworden en gaat nog lang niet met pensioen! Een fijne soepele naaimachine!

Prijs: €425
*******************************************************************************

******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.