zondag 21 mei 2023

Nu in Het Singer Winkeltje! De update van 29 oktober 2023.


Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor de laatste updates!


Singer Featherweights! Update van 29 oktober 2023.EG642347 Singer 221 Centennial van 16 mei 1951. 110V.

(De foto's zijn onderdeel van het verhaal. Sommige van de hier gepresenteerde machientjes hebben een wat zwaarder leven gehad, dus meer gebruikssporen, krasjes van naalden en wat slijtage door de mouwen van de vorige eigenaar. Maar er zijn ook machientjes bij die echt wel lakschade hebben. Ze naaien allemaal goed, anders zou ik ze hier niet aanbieden! Heb je nog vragen, stel ze!)

En weer een Centennial, een Featherweight met de speciale badge vanwege het 100-jarig bestaan van Singer in 1951.

Deze Featherweight was eerst niet zo snel, maar dat kwam doordat de machine lang heeft stilgestaan. Na een tijdje ermee genaaid te hebben werd ze steeds soepeler en sneller!

De putjes in het blad heb ik zo eerlijk mogelijk gefotografeerd. Dat betekent eigenlijk dat het minder zichtbaar is als je het blad van de machine in het echt ziet. Dat strijklicht laat alle putjes en krasjes zien!

Het voetpedaal is opnieuw bedraad, er is een nieuwe omvormer bij gekomen die ook in de koffer past.

Omdat deze 221 geen spoelhuis meer had, heb ik een nieuw spoelhuisje toegevoegd dat ik gekocht had bij The Featherweight Shop. Het is door hen getest en word dan geleverd met een stukje stof met de testnaad. Gelukkig dat er toch nog nieuwe spoelhuisjes zijn die wel goed zijn.

Verder komt deze naaimachine met een nieuwe schroevendraaierset, een flesje olie en in totaal zes spoeltjes, een open teen voetje voor patchwork, een rimpel-apparaat, verstelbare zoomvoet, biaisbandstikker, rolzoomvoetje en een kantjes-en-bandjes stikvoet.

De koffer is stevig en sluit goed. Een pdf van de Nederlandse handleiding kan ik mailen.

Prijs: € 450.****************************************************************


***************************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.