ContactAls je mij wilt mailen met een bestelling, een vraag of een opmerking, mail dan naar:

hetsingerwinkeltje@gmail.com

Groetjes, Francis.

(Ik kan helaas geen vragen beantwoorden over de leeftijd van je naaimachine als je het zelf niet kan vinden op deze site. Ook kan ik niets zeggen over de waarde van je naaimachine. Echt niet!)

19 opmerkingen:

 1. Leuk je blog te lezen! Ik ben blij dat ik de naaimachine aan jou verkocht heb, hij is goed terecht gekomen :)
  groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hallo,
  ik ben vandaag beginnen naaien aan een kleedje voor mijn dochtertje. het is de eerste keer dat ik aan een naaimachine zit, een Singer Simple. vanmorgen toen ik het kleedje aan beide kanten aan mekaar wou naaien, kreeg ik bovenaan enkel gaatjes, onderaan allemaal lussen. na een uur bezig geweest te zijn met alles met de handleiding na te kijken en meerdere malen opnieuw te proberen, lukte het opeens wel. maar ik weet niet wat ik anders deed, volgens mij niks. heb het kleedje mooi aan mekaar kunnen naaien. vanavond wou ik de voering aan mekaar naaien. de ene zijde ging vlotjes. ik draaide het voering-kleedje om om de andere zijde dicht te naaien, opnieuw hetzelfde probleem. wat heb ik nagekeken: bovendraad zit goed, spanning is goed, spoel zit juist, naald zit goed (heb al een 80 en een jeansnaald geprobeerd, stofje is rib). als ik het spoelhuis (of hoe heet dat?) openzet en de spoel handmatig laat draaien, zie ik dat de spoeldraad rechts naar onder gaat, maar niet voorbij het onderste punt raakt. in plaats van links omhoog te gaan en te worden opgepikt door de bovendraad, gaat hij rechts gewoon weer omhoog, en naar beneden, ... en dat geeft dus die hoop lussen...
  hoe kan ik dit oplossen?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waar je heel erg op moet letten bij het naaien met een naaimachine is dat als je stopt met naaien ALTIJD de draadhefboom omhoog moet staan. Dat is dat stangetje bovenaan dat heen en weer gaat. Pas als die bovenaan staat heeft de machine de hele steek afgemaakt. Anders zit de bovendraad nog gedeeltelijk in de cyclus van de lus-maken en krijg je problemen. Zo te zien heeft dat er mee te maken, want op andere momenten doet je naaimachine het wel goed.
  Ook een moment van problemen is een andere kwaliteit garen nemen, andere naald, ander stofje. Dan moet je altijd even proefnaaien op een restje om te controleren of de draadspanning nog goed is.
  Maar omdat bij jou het probleem begint als je even gestopt bent, denk ik dat het de draadhefboom is. Mail je nog als het niet duidelijk is?
  Groetjes, Francis.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik heb hier een Singer naaimachine. Singer Manufacturing en Co.
  onderin staat een nummer en lettern PC 075951
  ik schat dat de machine van midden jaren 50 is.
  hij is elektrisch en hij doet het nog. alleen ik heb problemen met de draadspanning.
  hij is van mijn moeder. heeft iemand een gebruiksaanwijzing van deze machine?
  vr.gr. jannie

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Jannie,

   Ik kom zo niet verder dan dat de machine van 1954 is. Voor een handleiding kan ik je misschien helpen als je een foto stuurt naar mijn email adres bovenaan deze pagina.

   Groetjes, Francis.

   Verwijderen
 5. Hallo Francis,
  Gisteren heb ik het machientje van MP met de mooie plaat gekocht die jij als tip gaf. Vandaag heb ik haar helemaal opgepoetst en geolied en ze naait als een zonnetje. Heel fijn dat er een ned boekje bijzit!
  De geboortedatum:) is 19-07-1950 dus een dame op leeftijd. Met een supermooi lampje.
  Ik heb gelijk het tasje gemaakt van je blog cq van Jenny.
  Heerlijk met zo een naaimachientje hoor:)
  Bedankt dus voor de goede tip en je leuke blog.
  Vraagje: Ik heb vier rubberen voetjes nodig want die zijn helemaal vergaan. Weet jij of deze in Nederland te koop zijn? Waar koop jij evt accessoires als voetjes etc?
  Nogmaals bedankt en Groetjes
  Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ineke, kan je mij een persoonlijk mailtje sturen als je nog geinteresseerd bent in rubberen voetjes?
   Groetjes, Francis.

   Verwijderen
 6. Het lijkt er op dat er ook namaak Singers bestaan, zonder nummer. Prachtige versieringen op de machine, maar nep. Zo een hebben wij gisteren gekocht. Wi kan mij hierover inlichten. Dank! Ljoedmila

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hi Francis, Van jou zou ik graag willen kopen zo'n free motion quilt voetje en die Singer schroevendraaier. Groet, Auckje van der Leij

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hallo Francis!
  Ik zou nog heel graag een witte fw willen hebben .Mocht je er eentje tegenkomen, denk dan aan mij.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo Francis, ik heb een oude naaimachine van mijn moeder gekregen. Deze is van mijn oma geweest het is een Singer EB587709. Ik heb er vroeger zelf nog op genaaid met oma en nu wil mijn dochter het ook graag proberen. Ik heb alleen geen idee meer hoe ik hem moet inspannen. Kun jij mij verder helpen?

  Met vriendelijke groet, Saskia Terpstra

  BeantwoordenVerwijderen
 10. hallo Francis, mijn probleem met lussen is opgelost, ander garen!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Marlene, dat scheelt inderdaad wel eens. Waarschijnlijk heb je nu dikker garen. Je kan ook het veertje van het spoelhuis iets strakker zetten als je weer dunner garen wilt gebruiken.
   Groetjes, Francis.

   Verwijderen
 11. Hallo Francis
  Kan ik bij jou een tubetje Lubricant bestellen ?
  Groet Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hallo Francis, kan ik hierbij voor zondag de 14 oktober een bestelling plaatsen? Graag 15 spoeltjes een een vlesje olie alstublieft? Groetjes Marga

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Francis, vanmiddag contact met je gehad over de Singer en het spoelhuis en spanning. We zijn erg blij met je expertise en geduld om alles uit te leggen. Ik ben nu in de wolken met mijn aankoop , nogmaals dank mvg Jolanda Den Helder.��

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hallo Francis
  Een vraag,zou jij mijn singertje eens helemaal na kunnen kijken.
  Hoe kan ik dat het beste doen .Een workshop weet ik niet of dat kan .
  Mijn machientje durf ik nu niet te gebruiken omdat de motor nogal warm wordt..Groet Marijke (www.nemkluiters@skpnet.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 15. hallo ik heb een vraag over een singer naaimachine,een nieuwer model de 4210
  de naald raakt het ijzer van het spoelhuis dus hij naait niet. nu vind ik het leuk om naaimachines na te kijken ,ik doe dat voor een goed doel dus wil de kosten zo laag mogelijk houden.ik heb op het Net gezocht maar hiervan is niets te vinden. misschien heeft u een oplossing? mvg.ria

  BeantwoordenVerwijderen