woensdag 29 april 2020

Nu in Het Singer Winkeltje! De laatste update!

In verband met Corona worden naaimachientjes voorlopig alleen maar verzonden. Natuurlijk kan je rekenen op ondersteuning via mail of messenger!

Volg Het Singer Winkeltje op Facebook voor de laatste updates!


Singer naaimachines! Update van 25 mei 2020.

Er zijn nu veel machientjes gereserveerd. Wil je op de lijst en een seintje krijgen als er deze week weer nieuwe machientjes klaar zijn, mail dan naar hetsingerwinkeltje@gmail.com.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! ***************************************************************************


AG984927 Singer 221 van 19 februari 1947. (gereserveerd)

Deze Singer 221 is behoorlijk  gebruikt en heeft een gewoon voetpedaal gekregen. Er zitten wel een aantal putjes in de lak en ook wat charmante slijtage van de goudkleurige motieven. Dat geeft aan dat het een fijn machientje is, waar iemand met heel veel plezier op genaaid heeft!
Het kleine lichtknopje vind ik zelf heel leuk. Het loopt op de foto een zwarte draad over het gouden plaatje met het Singer logo, dat zag ik natuurlijk achteraf pas. Dus het is geen barst!
Het voetpedaal is dus een gewoon voetpedaal met een nieuw snoer. Er was een nieuwe riem nodig, dus deze kan weer jaaaaren mee!
De koffer is prima en sluit ook goed.
De accessoires zijn oa een ritssluiting voetje en de moderne 1/4 inch voet. De Nederlandse handleiding komt als pdf.


Prijs: €395 (gereserveerd WP)
**************************************************************************
EF162148 Singer 221 van 23 mei 1949. (gereserveerd)

Deze Featherweight is afkomstig uit Canada, maar wel is de motor voor 230 V geschikt. 
Het blad heeft wat slijtage door de mouwen van de vorige eigenaresse en helaas ook wat putjes in de lak en craquelé. Dat is een mooi woord voor kleine barstjes die je vooral ziet bij een bepaalde lichtinval. 

Dit Singertje heeft gereisd, dat zie je aan het loodje van de douane dat om de hals van de machine zit.

De koffer is door mij vakkundig hersteld en weer helemaal stevig. De slotje zijn heel mooi gebleven en sluiten goed. 
De losse binnenbak heeft een strak motiefje en zo is ook de binnenbekleding van de koffer. Je hebt er niets aan, maar het staat wel leuk! 
De Nederlandse handleiding komt als pdf en kan je nu al downloaden van mijn blog. 
Deze Featherweight komt met een aantal voetjes en het voetjes dat je waarschijnlijk het meest zal gebruiken, het 1/4 inch voetje. Natuurlijk zit er een schroevendraaiersetje en olieflesje bij.

Nieuwe prijs: €395. (gereserveerd MM)*********************************************************
EG349237 Singer 221 van 15 februari 1951. (gereserveerd)
Een behoorlijk gebruikte Featherweight! 
Met een mooie schrollfaceplaat.

De machine heeft vele uren en vele jaren dienstgedaan. De blanke lak is hier en daar versleten. De goudkleurige motieven zijn door de armen van de vorige eigenaresse soms verdwenen. En de zwarte lak ontbrak ook op bepaalde plaatsen. De randjes zijn door mij met een kwastje bijgewerkt met nieuwe zwarte lak, zo ziet het er verzorgder uit, maar de goudkleurige motieven kan ik niet erbij maken.
En dat wil ik ook niet, want dit hoort bij de geschiedenis van de machine. Hier is mee gewerkt!
Minder blij ben ik met de putjes aan de achterkant van het blad. Deze putjes geven aan dat er niet heel zachtzinnig met de machine is omgegaan.Waarschijnlijk is het voetpedaal niet keurig in de losse bak bovenin de koffer bewaard geweest, maar met opgerold snoer gewoon bij de machine gestopt, niet eens in een tasje.....Maar, deze Featherweight is heerlijk soepel en stil. Veel gebruikt, dus iemand anders vond het ook al een fijne machine, maar wist niet hoe je schade kon voorkomen. Of dacht er niet eens bij na, dat na jaren dit Singertje nog gewoon zou naaien.
De steeklengteregelaar is van staal. Dat kan je zo goed oppoetsen en blijft ook heel mooi.Natuurlijk is het snoer naar het voetpedaal en stopcontact opnieuw bedraad met een platte Eurostekker zodat je in ieder stopcontact kan en rubbertjes om het er netjes uit te laten zien.Het voetpedaal is gecontroleerd zodat er geen condensator meer in zit en de bedrading is geisoleerd.
De lamp werkt prima en is ook geschikt voor de moderne LED lampjes.De koffer laat ook zien dat er gereisd is met met deze Featherweight. Met een poetsbeurt ziet de koffer er weer heel netjes uit en alle slotjes sluiten perfect. Een degelijke en stevige koffer dus!
De accessoires zijn aangevuld tot deze set. Helaas geen Engels boekje, maar de Nederlandse versie kan je downloaden, die staat hier bovenaan onder het kopje Handleidingen.


Een nieuw schroevendraaiersetje en olieflesje.


Vijf spoeltjes, met nog eentje in het spoelhuis.


De spoeltjes voor de Singer Featherweight passen alleen in de Singer 221, 222 en de 301.De 1/4 inch met open teen patchwork voet. Die zal je veel gebruiken!


Een biaisbandvoet.


Een ritssluitingvoetje.


Een rolzoomvoetje.


Een verstelbare Zoomer, voor rokken en gordijnen te zomen.


Samenvattend: dit is een machientje met wel wat sporen van het verleden, maar prima in orde, heel soepel en stil. Echt heel geschikt voor als je je machientje veel mee wilt nemen, letterlijk en figuurlijk kilometers wilt maken en dan niet bang wil zijn voor een krasje of een butsje. Want die zijn er al! 

Nieuwe prijs: €375 (gereserveerd MH)

*********************************************************


*********************************************************
Singer kindernaaimachine.


Deze kindernaaimachine werkt op een grote batterij en als je het lichtknopje aandoet begint er een blauw lampje te branden.Druk je op het voetpedaal, dan gaat de machine naaien! Ik heb het even geprobeerd en alles werkt, maar zie dit vooral als een leuke decoratie. Geen garantie!

Prijs: €10.
*******************************************************************************


******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.