dinsdag 20 juni 2017

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 19 juni 2017.

Singer naaimachines!  Update van 19 juni 2017.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.


*******************************************************************
EM957616 Singer 222 van 15 november 1957
Gereserveerd
Deze mooie Singer 222 is multifunctioneel! Het grote verschil met de Singer 221 is de afschuifbare tafel en de verzinkbare transporteur.

Deze Featherweight is weinig gebruikt en dat zie je vaak bij machientjes van eind jaren '50. Ingehaald door de zigzagmachines. Of ooit gekocht door iemand die er geen aardigheid in had.
Wel heel netjes zo, maar toch hoop ik dat de volgende eigenaar er veel mee gaat doen!


De linker pook is om de transporteur te laten verzinken. De rechter om de steekgrootte te regelen en om achteruit te stikken.

De bedrading van het voetpedaal is vernieuwd en verder is de electra gecontroleerd en helemaal in orde!De steekplaat heeft de streepjes die op de modernere steekplaten aanwezig zijn en dat is wel handig bij het naaien van rechte lijnen.


Ik heb vandaag genaaid met deze machine, om even te proberen en ook om eens iets af te maken. Want ik kom weinig toe aan iets productiefs in deze periode van examens. Maar nu heb ik een shirtje gemaakt, wat heel soepel ging dankzij deze 222.De handleiding komt als pdf erbij, er zijn verder veel originele voetjes en ook de speciale attachements die voor de Singer 222 ontwikkeld zijn.

De Singer Embroidery Hoop past alleen op de Singer 222 en werd gebruikt met de borduurvoet of stopvoet om gaten in kleding en tafellakens te stoppen.Deze borduurvoet is perfect voor Free Motion Quilten en de verzinkbare transporteur helpt daar ook bij.


De Singer schroevendraaierset is compleet.
Verder zie je hier de spoeltjes, een stitch-in-the-ditch voet en 1/4 inch voet met adapter, setje vintage naalden en twee etiketjes voor op de eerste werken.Het oude olieflesje past in een klem in de koffer. Ik heb er ook een nieuw flesje bij gedaan.


Verder worden het plooiapparaat, een biaisbandvoet, kantjes en bandjes voetje, rimpelaartje, rolzoomvoetje en verstelbare zoomvoet bijgeleverd.


Deze Singer 222 kan verstuurd worden, maar ophalen heeft de voorkeur. Dan kan ik alles laten zien en uitleggen en krijg je alle informatie die nodig is voor probleemloos gebruik en onderhoud van deze naaimachine. Je kan dan gelijk thuis met zelfvertrouwen aan de slag.

De koffer is erg mooi en sluit uitstekend. Kortom, een mooie machine die goed is voor tientallen jaren  (generaties lang!) naaiplezier en zeer geschikt voor patchwork en alles wat je verder wilt maken.

Prijs: €750 (Gereserveerd CS)


*****************************************************************

EG713105 Singer 221 Centennial van 17 juli 1951
(Gereserveerd)

"Joos"

Joos is een karaktervolle Centennial, de speciale uitvoering van het jubileumjaar 1951, toen Singer 100 jaar bestond. 


Dat deze naaimachine gewaardeerd werd door de vorige eigenaresse, zie je aan de charmante gebruikssporen. Charmant, omdat het zo mooi regelmatig is. Zonder butsen die andere machines weleens hebben, maar vooral door de slijtsporen aan de goudkleurige motieven en zwarte lak die veroorzaakt is door het schuiven van de armen van de vorige naaister(s).De mooie scrollfaceplaat past bij Centennial-modellen, maar dat hoeft niet zo te zijn, vanwege de ruil die sommige mensen met elkaar deden.
Smaken verschillen nu eenmaal!

De steeklengteregelaar is van metaal en de geel-met-blauwe  Centennial badge is goed te zien.We zijn inmiddels al vele jaren verder en ook bij de Singer fabrieken is veel gebeurd.De electra is waar nodig vernieuwd en deze Singer 221 is weer klaar voor vele uren, dagen, maanden en jaren plezier!
De koffer heeft net als de machine goed zijn werk gedaan en wel wat gebruikssporen, maar stevig en sluit goed.De hoekpunt is netjes bijgewerkt, zo kan je zoveel mogelijk de oude glorie herstellen. Dit is ook leuk om te doen, je ziet het materiaal opknappen.
Bij de machine komen het originele boekje en oude en nieuwe voetjes. Het boekje is in het Engels, maar een Nederlandse pdf is beschikbaar.
(Ook een Duitse en een Franse handleiding trouwens!).


Van links naar rechts: de rolzoomvoet, de kantjes en bandjesstikker, de verstelbare zoomvoet, de biasband voet en het rimpelaartje.Verder een olieflesje, de labeltjes van Het Singer Winkeltje, een schroevendraaiersetje,5 spoeltjes en de moderne quiltvoetjes.De openteenvoet wordt veel gebruikt en ook de 1/4 inchvoet is handig om maat te houden. De openteenvoet is trouwens ook 1/4 inch.


Deze Featherweight is snel en soepel, heeft een leven achter zich en een leven voor zich. Juist de mooie gebruikssporen laten zien dat dit een naaimachientje is waar je heerlijk op kunt naaien, zonder angst voor een krasje. Concentreer je dus volledig op je materiaal.

Prijs: €375 (Gereserveerd GH)*****************************************************************

******************************************

Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com.


 

4 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen