donderdag 11 mei 2017

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 11 mei 2017.

Singer naaimachines!  Update van 11 mei 2017.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.
****
*****************************************************************
EM020449 Singer 221 van 8 januari 1957, "Emmy".

(gereserveerd)

(ik ben nog niet bij de letter E, maar aangezien het serienummer met EM begint, vind ik dit wel toepasselijk)


Nu eens een wat modernere Singer Featherweight, eentje van 1957! 

Dat betekent een strakkere faceplaat. Met streepjes. Dat vonden mensen toen modern en erg mooi!De goudkleurige motieven zijn ook aangepast aan de faceplaat. De krullen zijn verdwenen, dit is hoekiger.De Featherweights kregen ook een andere steekplaat.Met 1/4 inch afstandsstreepjes. Voor makkelijk rechtstikken. Gelukkig hebben we daar nu ook andere hulpmiddelen voor, zoals de naadgeleider.


Een close-up van het motief.


Dit machientje heeft weinig gebruikssporen.

De steeklengeregelaar is zwart en de goudkleurige badge heeft ook een zwart randje, zoals alle machientjes van na 1951.

De Nederlandse handleiding wordt als pdf geleverd. De bijbehorende accessoires staan hier op de foto.Een flesje met olie en schroevendraaierset met kwastje, 5 spoeltjes, een ritssluitingvoetje, een adapter met 1/4 inch voetje met geleider en een openteenvoetje, ook 1/4 inch. Verder de nieuwe labeltjes van Het Singer Winkeltje. Zonder reclame, maar wel uniek!De vintage voetjes zijn de watteerder, om evenwijdige lijnen te naaien, een biaisbandvoetje, verstelbare zoomvoet en een rimpelvoetje.De koffer is heel mooi met een klem in de deksel en een klein bakje voor de accessoires. 

Prijs: €425 (Gereserveerd AL)
***********************************************************************************************************************************
EG966456 Singer 221 van 17 oktober 1951, " Cecile".
Cecile is een mooie Featherweight van de overgangsperiode 1951.Dat betekent dat ze een gestreepte faceplaat heeft en toch ook nog de sierlijke krullerige motieven.Dit machientje ziet er ook prima uit, alles netjes, mooie motieven.Met een zwart randje om de badge is ze herkenbaar als van de nieuwe generatie.Dit machientje heeft veel originele accessoires. Soms kom je dat tegen en ik vind het leuk als het als set bij elkaar blijft.Het veertje op de spoelpin bijvoorbeeld.En het doosje voor de accessoires met de originele tube met vet. De originele Engelse handleiding. De Nederlandse handleiding is als pdf beschikbaar!Het olieflesje met zijn moderne variant ernaast!De handleiding is als nieuw!Natuurlijk ook de labeltjes voor de eerste projecten die je maakt op deze naaimachine!

Er past nog best wel veel in het doosje!
De schroevendraaierset, biaisbandvoet, zoomvoet, kantjes en bandjes stikker, rimpelvoetje en rolzoomvoetje.


Een verpakking Singer naalden, 5 spoeltjes en de moderne 1/4 inch voetjes, waarvan eentje met open teen en natuurlijk de adapter om ze vast te maken aan de machine.Dit grote apparaat is de plooivoet. Altijd een succes bij de Voetjes workshop!
En het doosje bevat nog het anti-corrosie papier!Deze mooie Featherweight heeft een koffer met een klein metalen bakje links. Eigenlijk hoort het doosje onder het bakje op de bodem van de koffer. Het voetpedaal zit in een klem vast in de deksel.
Dit is een stille en soepele machine! En erg mooi.

Prijs: €450 (Gereserveerd PB)

 


******************************************


***************************************************************************


Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com.


 

4 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen