donderdag 30 november 2017

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 30 november 2017.

Singer naaimachines!  Update van 30 november 2017.Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 


*******************************************************************
EF697922 Singer 221 van 14 februari 1950
(gereserveerd)Weer een keer een oudje in Het Singer Winkeltje! Met de mooie scrollfaceplaat die door veel mensen gewaardeerd wordt, maar nu eenmaal alleen op de machientjes van voor 1951 horen en op de Centennial modellen.
Na 1950 is Singer overgegaan op de streepte faceplaat.


Deze Featherweight heeft nog meer oude details. Het piepkleine lichtknopje bijvoorbeeld!

En de stalen rand bij de steeklengteregelaar.Deze Featherweight heeft wat charmante gebruikssporen van het schuiven van de vorige eigenaresse. Zij heeft dit machientje goed gebruikt en heel netjes onderhouden. Natuurlijk heb ik de electradraden van het voetpedaal vervangen en alles verder gecontroleerd! Er is een hele dag op deze machine genaaid en met volle tevredenheid!De accessoireset is compleet met het boekje in het Engels. De Nederlandse versie is te downloaden van mijn blog (kijk bij Handleidingen) of komt als pdf per mail.De schroevendraaierset, verstelbare zoomvoet, het plooiapparaat, biasbandstikker, rimpelaartje en de rolzoomvoet, olieflesje en een 1/4 inch open teen voetje worden erbij geleverd.
Natuurlijk een startersset met 5 spoeltjes en extra zijn te verkrijgen bij Het Singer Winkeltje.Prijs: € 425 (gereserveerd MB)


*****************************************
EH001418 Singer 221 van 18 december 1951
(gereserveerd)
Dit machientje is bijna jarig! En dit is een typisch voorbeeld van een Featherweight van eind 1951. 

Met de gestreepte faceplaat, die toen heel modern werd gevonden.Maar toch nog de sierlijke motieven, niet de strakke motieven die later kwamen.Dit naaimachientje heeft weinig gebruikssporen. Wat krasjes van spelden en een beetje slijtage van de goudkleurige motieven door de armen van de vorige eigenaresse.

De vernieuwing zie je bij het lichtknopje, dat nu op de lamp zelf zit.

Het is een keurig machientje en erg stil.

De accessoires zijn origineel, behalve dat de schroevendraaierset nieuw moest worden toegevoegd.Een biaisband voetje, rolzoomvoetje, rimpelaartje, verstelbare zoomvoet en de watteerder waarmee je evenwijdige banen kan stikken.
Natuurlijk zijn er 5 spoeltjes en een 1/4 inch voetje met adapter bijgevoegd.De olie en het schroevendraaiersetje heb je nodig voor het onderhoud, dat ik je uit zal leggen. Gelukkig is het simpel en als je weet wat je moet doen gaat het heel snel.


Het Engelse boekje hoort bij deze machine, maar er is een Nederlandse download beschikbaar.
Prijs: €425 (gereserveerd HR)
************************************
EM598467 Singer 221 van 2 augustus 1957
(gereserveerd) Dit is voorlopig de laatste machine van dit jaartal. En weer een hele mooie!Met glanzende lak.En een keurige koffer!De gestreepte faceplaat past goed bij de strakker motieven, die zo goed als nieuw zijn.
Je ziet dat de motieven vroeger meer details hadden, dit vond men toen moderner en het past ook bij de faceplaat.De steekplaat heeft afstandsstreepjes, echt een detail van de latere jaren van de Featherweight.De goudkleurige badge met het zwarte sierrandje, ook een teken van een machientje van na 1951.Het is echt een mooie machine. Vooral de latere machines hebben een meer glanzende lak en deze heeft dat zeker.Een stille machine, met mooie steekjes! Om de hele winter en jaren daarna heerlijk mee aan het werk te gaan!


De bekende accessoires: het oliekannetje en olieflesje, de vintage voetjes die zo leuk zijn om mee te werken en het moderne 1/4 inch voetje.

De Nederlandse handleiding komt als pdf per mail. Want dat is wel zo makkelijk! Heb je die altijd bij je en kan je eventueel een print maken die iets groter is. (Op de pagina Handleidingen kan je de uitgebreide Nederlandse handleiding vinden! Voor iedereen te bekijken of te downloaden.)


En de open teen voet die ook 1/4 inch is.De deksel heeft een houder voor het voetpedaal.


De bekleding is met een mooi reliëf.

Voor het originele olieflesje is ook een klem aanwezig. En er is een rood bakje voor het doosje met de voetjes en spoeltjes of je legt dat doosje onderin de bak en doet hier je naaispulletjes.

Een 'modernere' Featherweight, die mooi en compleet is.

Prijs: €450. (gereserveerd GT)


******************************************


Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.

7 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis!
  Ik ben ook op zoek naar een Singer-met-geschiedenis....
  Heb je er nog in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag komt er een update, misschien zit er iets voor je bij! Eerst even foto's maken!

   Verwijderen
 6. de afgelopen weken ben ik met veel plezier bezig op mijn singertje! een ragtimequilt voor mijn kleindochter aan het maken.hij loopt als een trein!ik heb er zo veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen