zaterdag 11 maart 2017

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 16 maart 2017.

Singer naaimachines!  Update van 16 maart 2017.


Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.
****
*****************************************************************
FA219641 Witte Singer Featherweight van 1968/1969
De naam die wij haar gaven is 'Eline'.

Deze mooie witte Featherweight is van 1968/1969. Een preciezere datum is niet te geven, want Singer heeft daat geen gegevens meer over.De witte en bolle faceplaat maakt dat deze Featherweights er toch weer anders uitzien dan de zwarte Featherweights.Deze naaimachine is ook bijna niet gebruikt. Weinig tot geen gebruikssporen. Wel een klein pitje op het blad, dat ik met witte lak heb aangetipt. Even een close-up:De witte machientjes hebben weer een klein schakelaartje voor het licht. De bedrading gaat niet met een losse stekker de machine in, maar zit vast aan de machine. De bedrading is deels vervangen en verlengd met een schakelaartje. De condensator is uit het voetpedaal verwijderd.De lamp heeft Singer erop staan met zwarte letters. Verder is er geen versiering met goudkleurige motieven, zoals bij de zwarte Singertjes. Dit is meer zoals de witte plastic naaimachines die de concurrentie aangingen met de degelijke en zware naaimachines. Natuurlijk is het een schattig machientje om te zien!

Voor mij ook altijd spannend om de nieuwe Nederlandse stekker in het stopcontact te steken en de motor te horen lopen. Dan het inrijgen en kijken naar de steekjes. Keurige steekjes!De begeleverde accessoires zijn de originele schroevendraaiers, de biaisbandvoet die alleen bij de witte Featherweights is geleverd, spoeltjes, ritssluitingvoetje, rimpelaartje en verstelbare zoomvoet. Ook de afstandshouder met schroefje, labeltjes van Het Singer Winkeltje en de originele handleiding. Het originele olieflesje is leeg, het nieuwe flesje is gevuld. Niet op de foto's (zie ik nu) maar komt er wel bij: een adaptertje voor het 1/4 inch voetje en open teen voetje.


Het boekje laat de verschillen zien in het voetpedaal en het onderhoud van de machine, als je dat vergelijkt met de zwarte machine. Dit is een moderner voetpedaal.Het koffertje is mooi stevig en duidelijk te zien dat het afgeleid is van een platenkoffertje. Een mooie en complete set voor de liefhebber!

Prijs: €450

*****************************************************************EF565828 Singer 221 van 7 november 1949

Deze Singer 221 is een geweldige gebruiksmachine. Stil en soepel.
Dit vreselijke strijklicht laat alle gebruikssporen goed zien, waardoor het erger lijkt dan het is. Echt waar! Dit is een schatje om te zien en heerlijk om mee te naaien.De machine ziet er prima uit met het kleine lichtschakelaartje en de chromen steekgrootte afleesplaat.


De bak bovenin de koffer is voor de accessoires en het voetpedaal.Nieuwe schroevendraaierset, zoomvoet, rolzoomvoet, biaisbandvoet, rimpelaartje, spoeltjes, 1/4 inch voet en open teen voet met hun adapter.


Het originele boekje om alles nog eens na te lezen!


De koffer heeft een buts bij een hoekpunt, maar wel sinds 1949 zijn werk goed gedaan en is nog steeds een goede bescherming voor de machine. Een sleuteltje zit erbij, maar aan een lang koordje zodat je het wel kan gebruiken zonder het kwijt te raken.....


Deze machine is geweldig om te gebruiken zonder je druk te maken om een krasje of een butsje. Ziet er prima uit en naait als een naaimachientje. Echt een aanwinst om heel veel plezier van te hebben.

Prijs:€395

****
*****************************************************************
EG080393 Singer 221 Centennial van 9 oktober 1950
(Gereserveerd JL)

Het jubileum model van Singer! Het honderjarig bestaan was in 1951, maar Singer legde een voorraadje aan van machines om in dit jaar te verkopen.
De scrollfaceplaat blinkt je tegemoet.


De speciale badge ter herinnering aan het Centennial-jaar. Het kleine lichtknopje! De Centennials hebben ook wel een modernere lamp met het lichtknopje bovenaan bij de armatuur.
Het blad is erg mooi, met gewone gebruikssporen, een paar krasjes van spelden.De goudkleurige motieven zien er goed uit.
De bekende accessoires van Singer en van Het Singer Winkeltje. De oude voetjes komen ook aan bod bij de voetjes workshops. Het zijn leuke voetjes om eens uit te proberen, ze maakten het naaien echt gemakkelijker.VLNR de rolzoomvoet, biaisbandvoet, verstelbare zoomvoet, kantjes en bandjes stikker en daarvoor het rimpelaartje.
En natuurlijk de moderne 1/4 inch voet als open teen en met geleider en de adapter om ze te gebruiken.

De handleiding is in het Engels, maar ik kan een Nederlandse handleiding als pdf mailen.


Deze geliefde Centennial komt compleet en in een mooie koffer.

Prijs: €425 (Gereserveerd JL)
****
*****************************************************************

EK211607 Singer 221 van 14 februari 1955 (Gereserveerd)

Nu weer een modernere Singer Featherweight te koop! Deze is van Valentijnsdag 1955.
De Featherweights van na 1951 horen een gestreepte faceplaat te hebben. Ook de motieven op het blad zijn nu strakker.Deze naaimachine is weinig gebruikt.


Zo netjes gebleven!
De lak glanst en er zijn weinig gebruikssporen.


De steekplaat heeft in deze periode de afstandsstreepjes gekregen.
De badge van Singer heeft na 1951 een zwart randje gekregen. Dat er een klein plaatje onder zit met 221k erop, betekent dat de machine in Kilbowie, Clydebank, Schotland, gemaakt is.Nog een plaatje van het vliegwiel, de riem en de motor.
Deze machine zit in een moderner model koffer, zoals ook hoort. Geen bak bovenin, maar een klein bakje. En de accessoires in een groen doosje.
Ik heb er een aantal spulletjes aan gevoegd, zoals een nieuwe schroevendraaierset en de moderne quiltvoetjes en olie. En natuurlijk ook twee labeltjes voor de eerste werkstukken met deze machine! De Nederlandse handleiding komt als een pdf via de mail.


Hier zie je het rolzoomvoetje, rimpelvoetje, zoomvoet, biaisbandvoet, de grote voet is om schotse plooirokken te maken (dat is zo'n leuke voet om mee te werken!) en een ritssluitingvoet.Dan de adapter voor de 1/4 inch open teen en 1/4 inch met geleider. Ook 5 spoeltjes zitten er bij.
Het voetpedaal past keurig in de klem. Er zitten nieuwe rubbertjes onder de machine en onder het voetpedaal en natuurlijk nu ook een Nederlandse stekker.


Deze machine is klaar om opgehaald te worden, maar verzenden kan ook heel goed! Dan wordt ze binnen een paar dagen bij je thuis bezorgd.

Prijs: €425 (Gereserveerd HG)
************************************************************************

EG351139 Singer 221 Centennial van 
15 februari 1951


Deze Singer Featherweight heeft een pittig verleden. Veel gebruikt, met hier en daar gebruikssporen. Maar daardoor ook heel soepel.


Het is een Centennial. Dat zie je aan de speciale blauw/gele badge. Een scrolfaceplaat heeft niet iedere Centennial meer, maar deze dus wel. 
Natuurlijk begrijp ik dat iemand een hele mooie Featherweight zou willen. En die verkoop ik ook graag! Maar zelf heb ik Marge, mijn Singertje uit 1935. Met versleten randjes en krasjes van spelden. En die naait ook zo lekker! Doet precies wat ik wil en maakt een zacht geluid. Dat gaat met deze naaimachine ook gebeuren!


Dus nu even foto's van de plekjes, zodat er een goed beeld is.Het is zo vreemd om alle minpunten te laten zien.... en het valt niet mee om ze te fotograferen! Dat betekent dat je ze in het echt minder ziet dan nu met speciaal strijklicht erop.
Je ziet dat er heel veel genaaid is op de machine. De mouwen van de vorige eigenaresse hebben de goudkleurige motieven wat versleten.

Deze foto is de achterkant van de machine, waar je werk wegglijdt van het blad.Het leuke vind ik dan dat de koffer heel mooi is! Waarschijnlijk is de machine vooral in gebruik geweest en weinig vervoerd. Hier heeft iemand heel veel kilometers mee gemaakt!En het was een dierbaar bezit, want ze kwam hier aan en was heel goed verpakt. De verkoper was blij dat er nu iemand anders plezier van deze machine zou krijgen.De losse bak voor alle accessoires en het originele voetpedaal.
Het olieflesje moet ik nog vullen zie ik nu... Een nieuw schroevendraaiersetje, 5 spoeltjes, grote rimpelvoet en zoomvoet, rolzoomvoet en rimpelaartje.
Met ook de adapter en de open teen en 1/4 inch voet.

Deze machine is klaar voor gebruik en is er is zo gemakkelijk mee te werken, zoals op alle Featherweights, dat iemand hier heel veel plezier van gaat hebben! En juist als je bang bent om krassen te maken is dit een ideale machine waar je alles mee kan doen.
De mooie koffer. Een goede bescherming voor de machine op reis. En om de machine in op te bergen, hoewel ik hoop dat ze weer heel veel gebruikt gaat worden!Prijs: €375********************************************************************************************************


Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com.


 

4 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen