zondag 21 januari 2018

Nu in Het Singer Winkeltje! Update van 16 februari 2018.

Singer naaimachines!  Update van 16 februari 2018.Hier vind je de naaimachines die ik heb nagekeken, gecontroleerd op aanwezige condensatoren, schoongemaakt, geoliëd, gesmeerd, electra vernieuwd waar dat nodig was, voetpedaal opnieuw bedraad, rubber dopjes onder de naaimachine vernieuwd, koffer nagekeken, accessoires toegevoegd en tot slot een stukje mee heb genaaid. Of een hele avond, als ik tijd had! Heerlijk om te horen hoe een machientje klinkt, want dat is bij allemaal iets anders. Die naaimachines van 60 jaar of ouder hebben allemaal een eigen geluidje, geur en karakter gekregen. Je hebt snelle en bedachtzamere stikkers. Ook zijn de gebruikssporen steeds anders. Van 'als nieuw', lichte gebruikssporen, charmante slijtage, veel gebruikt (maar geliefd!) tot afgeragd... Natuurlijk probeer ik mooie machientjes in te kopen, maar dat gaat wel vaak van een foto, dus altijd afwachten en spannend! 
Gelukkig zijn juist de veel gebruikte machientjes vaak heerlijk soepel en zo heeft ieder Singertje wel pluspunten.
Heb je interesse in een van deze Singer Featherweight naaimachines mail naar hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer. 
Zodra iemand zegt de machine te willen kopen, reserveer ik en werk ik deze pagina bij. Het is ook mogelijk een optie te nemen, voor het geval iemand er toch van af ziet.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de nieuwste updates? Kijk dan regelmatig op deze pagina. Of 'like' Het Singer Winkeltje op Facebook (https://www.facebook.com/hetsingerwinkeltje/#). Want daar geef ik altijd een berichtje als er nieuwe naaimachientjes op deze pagina geplaatst zijn! 

******************************************
EM016777 Singer 221 van 8 januari 1957

Het lijkt misschien of er weinig Featherweights te koop zijn, maar het is druk op school geweest. Gelukkig is het nog een weekje doorbijten en dan weer Voorjaarsvakantie! Gelukkig kon ik deze week een machientje afmaken.

Deze mooie Singer Featherweight is weinig gebruikt en dat is zo jammer! Want het is een vlotte dame, een energieke machine.1957 begint al een beetje naar het einde van de zwarte 221's te gaan. Sinds 1933 zijn de machientjes gemaakt en er is in al die jaren niet zo heel veel veranderd.Wel veranderd is natuurlijk de faceplaat. Van een druk motief is het een gestreepte plaat geworden sinds 1951. En daarna zijn ook de goudkleurige motieven strakker geworden. Dat vond met toen modern.De goudkleurige badge kreeg een zwarte rand en nu is ook het typenummer erbij gekomen.221 slaat op het modelnummer van Singer. En de K komt van Kilbowie. De geboorteplaats van deze machine.
Het is een hele mooie machine met glanzende lak.


Het enige minpuntje zijn de spikkeltjes in de zwarte lak bij de rand van de machine, tegen de opklapbare tafel aan. Daar heeft vast iets tussen gezeten. Maar daar heb je totaal geen last van.
Ik zie het als een deel van de geschiedenis van de machine!


Het originele doosje zit vol met leuke voetjes. Je kan er zoveel mee! Rimpelen en plooien, een biasbandstikken, rimpelstjes maken, een rolzooompje stikken en kantjes en bandjes aanstikken met groot gemak.Ook de verstelbare zoomvoet zit erbij. De draadafsnijder ontbreekt niet. Die moest ik wel verwijderen, want bij het proefnaaien heb ik een voet gebruikt om speciaal applicaties te stikken. Dat is een hele andere voet dan wat standaard bijgeleverd werd. Maar de draadafsnijder zat in de weg en dat is ook vaak bij de walking foot (boventransport voet) het geval.Een schroevendraaierset met kwastje, olieflesje en 5 spoeltjes en als laatste de superhandige nieuwe 1/4 inch voet. Daar zal je veel plezier van hebben!

Ook twee labeltjes komen erbij in het doosje. Labeltjes met een Featherweight erop!En het is een keurig doosje! Daar kan je ook aan zien dat de machine niet veel gebruikt is. Alles past in het doosje en het doosje past in de koffer. Hoort eigenlijk op de bodem van de koffer te liggen, onder het rode kunststof bakje.Maar het doosje past ook precies in het bakje. De spoeltjes gaan dan in de 4 slotjes van het rode bakje. En het olieflesje past in de houder van de oude olieflesjes.

Bij deze moderne koffer gaat het voetpedaal in een klem in de deksel. Valentina is getest op Valentijnsdag. Vandaar de naam!

Prijs: €425.

******************************************
Heb je interesse in een van de aangeboden naaimachines? 
Mail me dan op hetsingerwinkeltje@gmail.com en vermeld het serienummer.

7 opmerkingen:

 1. Het is dat ik er al eentje heb. ...;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Margriet de Boer18 april 2016 om 17:12

  Ik heb sinds gister mijn machientje, vanmiddag uitgeprobeerd door een naaietuitje te maken. Hij loopt als een zonnetje, ben er ook zo blij mee

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heb die van mij al bij verschillende naaiprojecten gebruikt en het naait veel prettiger dan mijn gewone naaimachine.
  Gezellige dag
  groetjes, Truus uit Drenthe

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat schrijf je er toch liefdevol over Francis, erg leuk om te lezen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Francis!
  Ik ben ook op zoek naar een Singer-met-geschiedenis....
  Heb je er nog in de aanbieding?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vandaag komt er een update, misschien zit er iets voor je bij! Eerst even foto's maken!

   Verwijderen
 6. de afgelopen weken ben ik met veel plezier bezig op mijn singertje! een ragtimequilt voor mijn kleindochter aan het maken.hij loopt als een trein!ik heb er zo veel plezier van!

  BeantwoordenVerwijderen