zaterdag 22 september 2012

Hoe groot is een scrap?

Het grote aftellen is begonnen! Nog 7 nachtjes voor we Charlie mogen ophalen. De kleine kater groeit als kool, is de grootste van het nest! Iedere keer als we gaan kijken, zien we hem even drinken bij zijn moeder en dat terwijl hij al vast voedsel eet. Een echt vreetzakje dus.
Ons hondje Stina en James de kater weten nog niet wat ze te wachten staat. Dat zal wel wat commotie geven, de eerste week!

En over 8 dagen met de kleine Singer Featherweight naar Atelier Bep in Hall. Laatst nog opgezocht waar dat eigenlijk ligt. Met een navigatiesysteem rijd je er gemakkelijk naar toe, maar mijn topografische kennis wordt er zo niet beter op. En ik was benieuwd hoe dat mooie kanaal heet waar ik vorige keer langskwam, het Apeldoorns Kanaal (geopend 1829) dus.

Het wordt een druk weekendje volgende week!

Maandag j.l. was ik na het lesgeven snel met de bus  naar Amsterdam gegaan om nog wat stof te kopen voor de quilt van Zoon3. Gelukkig kwam er met wat zoeken nog 1.20 m van de rode stof tevoorschijn. De zwarte stof hadden ze nog genoeg. Ik heb het oorspronkelijke patroon wat aangepast door een rode rand om het middenstuk te maken en het daarbij te laten. Eigenlijk had ik nog een zwarte rand weer daar omheen willen naaien, maar nu is het al een lap van 1.90 x 2.36 m geworden. Voor een mager 12-jarig joch is dat groot genoeg!
Ik heb tussenvulling besteld van Luna, Soft Comfort Blend, 80% katoen / 20% polyester. En met de walking foot moet ik toch een eind komen met het quilten. Waarschijnlijk met een Singer 201, want die heeft meer ruimte tussen de naald en de 'stam' van de naaimachine dan de Singer Featherweight.
Ik ga een bijpassend kussen maken om op te oefenen met doorstikken.
Gisteren wel even een fotootje genomen van de top, ik was benieuwd hoe de quilt er uit zou zien als die op het bed lag. Het wordt wel mooi zo! En de overhangende zijkanten hebben ook voordelen...hoewel juist bij dit kind bijna niets onder het bed rondslingert!

Ik heb soms kleine stukjes stof over. Ik vraag me af vanaf welke grootte het de moeite is om dat te bewaren. Waar leggen jullie de grens tussen weggooien en bewaren?