zaterdag 7 juli 2012

How to make a(n American) Quilt. Verder met eerste quilt.

Weer iets gedaan aan mijn eerste quiltje.

Ik heb vanavond de top, de tussenvoering en de onderkant op elkaar gespeld. Eerst de achterkant geknipt en op tafel geplakt met schilderstape. Daarna een laag tussenvulling (dikke witte fleece) erop, de hoekjes weer vastgeplakt en hier en daar ook aan het midden van de zijkanten. De bovenkant erop, gladgestreken. En vanuit het midden alles gespeld, heel veel spelden! Mijn speldendoosjes en speldenkussentjes zijn leeg.

Nu denk ik dat ik moet rijgen. En dan?? Met de hand alles quilten? Eigenlijk vind ik de naaimachine wel erg handig. Bovendien denk ik al aan wat ik hierna wil gaan maken... Dus ik wil opschieten. Ik had een soort placemat gemaakt voor onder mijn kleine Singer, maar Free Motion Quilting (met Singer Featherweight en met de Singer 201) ging nog niet zo goed dat ik dat op dit werkstuk wil toepassen.

Misschien is het beter eerst wat pannenlappen te quilten, want 2 kleine onderzettertjes met de hand en een placemat met de machine is niet zoveel ervaring met quilten..

Ik denk nog even na. Heeft iemand nog een goed advies? Is fleece een gek idee, het is een klein werkstuk van 85x85 cm voor aan de wand.

Terwijl ik informatie zocht op internet kwam ik een film tegen: "How to make an American Quilt". Bij Bol.com te bestellen, ik heb hem op mijn verlanglijstje gezet. Het is een film uit 1995. Ik plak hier 2 stukjes bij. Voor de liefhebster...

How to make an American Quilt. Trailer.

En nog een stuk van deze film.