dinsdag 31 juli 2012

Handwerkspulletjes.

Wat zijn rommelwinkeltjes toch heerlijk om rond te kijken! Eerst leek het kleine tweedehandszaakje van vanmiddag helemaal niets, te duur, niet onze smaak. Maar buiten toch nog alle etalages bekeken en daar stond een trapnaaimachine! Geen Singer, maar op het randje van de naaimachine stond zo'n schattig klein oliekannetje van Singer, 7cm hoog. Hoe ik dat zo precies weet? Wat dacht je! Ik ben snel weer naar binnen gegaan en de eigenaresse klom met gevaar-voor-eigen-leven over van alles wat voor de etalage stond. Het lukt haar niet, waarna zij iets vasthield zodat ik er misschien wel bijkon. Wat was ik gemotiveerd, dan kan je veel he!
Ik had al een maximum-bedragje in mijn hoofd en dit zat daar ruim onder, helemaal goed!

Door het gesprekje begreep de mevrouw dat ik wel interesse had in handwerkspullen en als een goede verkoopster dook ze in kastjes en onder de toonbank.


Er kwam een oude haaknaald tevoorschijn, een naaldmapje,








een paar kaartjes met borduurmotiefjes (op de blauwe kanten staan lieve alfabetjes, die ga ik wel maken!)








en een interessant doosje met malletjes om op wasgoed stempeltjes te maken die dan nageborduurd kunnen worden!







Voor dit allemaal was ik  € 8 kwijt!  Ik kwam stralend naar buiten, dat snap je!



Voor de liefhebber: er staat weer een Singer Fiddlebase op marktplaats, advertentienummer 573870316. Helaas heb ik er echt geen ruimte voor, maar het lijkt een mooie! Mocht je interesse hebben, vraag wel of het spoelhuis aanwezig is, want hoe je daar aan zou moeten komen....